2010. április 1., csütörtök

Brokernet Silver Sting - a Brókernet versenyautója

Az első hazai tervezésű és kivitelezésű versenyautót, a Brokernet Silver Stinget először 2006. április 27-én a Luxusautó Show-n láthatta a szakmai közönség.  Az autó megálmodója és alkotója, Bódis Kálmán szerint mind technikai paramétereiben mind megjelenésében felveszi a versenyt a nemzetközi mezőnnyel és, szép eredményeket hoz majd a Bóvi Motorsportnak és a támogatójának a hazai és nemzetközi versenyeken.

A Brókernet csoport által szponzorált projekt kivitelezése 9 évig tartott, költsége elérte a 250 millió forintot. A Bovi Motorsport által fémjelzett gyártási folyamathoz csatlakozott a Budapesti Műszaki Egyetem Gépjárművek és Áramlástan tanszéke, a különleges vonalvezetésért pedig Peredy Zoltán iparművész formatervezőt illeti az elismerés.


Bódi Kálmán egy 437 lóerős, hat hengeres versenyautót álmodott meg, melynek alapját a Porsche 911-GT3 motorja adja. A megnyújtott nyomtáv és tengelytáv valamint az igen kedvező súly-lóerő aránynak és áramvonalasságának köszönhető leszorítőerő biztosítja a versenyautó kiváló stabilitási mutatóit.


Kíváncsian várjuk, hogy vajon elkezdődik –e és ha igen, mikor - a Brokernet Silver Sting kis sorozatú gyártása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése